Een verstopte neus kan hinderlijk zijn tijdens het werken. Het is daarom handig om dit ongemakje te behandelen en te zorgen dat er weer vrij geademd kan worden!

Oorzaak van een verstopte neus

Een verstopte neus veroorzaakt niezen.

Een verstopte neus veroorzaakt niezen.

Een verstopte neus kan veroorzaakt worden door verschillende ziektes of aandoeningen. De meest voorkomende manier om dit kwaaltje te krijgen is middels een bacterie-infectie, maar het is ook mogelijk om via andere wegen een verstopte neus te krijgen, zoals:

  • Een virusinfectie
  • Griep, influenza of vogelgriep
  • Een verkoudheid
  • Bacterie-infectie

Elke oorzaak heeft weer een andere ernst van de aandoening. Voor vele van deze oorzaken is gelukkig een behandeling beschikbaar, waardoor de verstopte neus makkelijk opgelost kan worden.

Verstopte neus oplossen

Afhankelijk van de oorzaak van de verstopte neus, is er een behandeling beschikbaar. Voor het kwaaltje, dat is veroorzaakt door een verkoudheid, is het mogelijk om een antibioticakuur te nemen. De bacteriƫn zullen hierdoor dood gaan en de neus zal weer leeg zijn.

Als de verstopte neus wordt veroorzaakt door virussen, dan is het verstandig om uit te zieken in bed en af te wachten totdat het kwaaltje overgaat. In de tussentijd is het belangrijk om gezond te eten.

Hulpmiddelen en medicatie

Er zijn verschillende hulpmiddelen en middeltjes om de verstopte neus op te lossen. Als eerste zijn er verschillende neussprays die het ongemaktje kunnen oplossen. De vloeistof die in de neusspray zit zorgt ervoor dat het snot in de neus oplost, en uit de neus stroomt.

Er zijn ook tabletten die de ontstoken neusslijmvliezen minder laten opzwellen. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte is om te ademen.

Het is ook mogelijk om de snot uit de neus te stomen. Door de stoom zal het slijm in de neus oplossen en uit de neus lopen. Door deze middelen kan de neus opgelost worden, en kan er weer vrij geademd worden.