Veel mensen zijn jaarlijks wel een paar keer verkouden. Dit komt door een bacterie-infectie. Deze bacterie-infectie zorgt ervoor dat het lichaam haar werk gaat doen. Het lichaam zorgt er namelijk voor dat de neusslijmvliezen dan opzwellen en meer slijm (snot) gaan produceren. Hierdoor kunnen er minder bacteriën het lichaam binnenkomen, waardoor het lichaam beschermd wordt. Dit leidt er echter wel toe dat veel mensen verkouden worden en gaan snotteren.

Verkouden en snotteren

Verkouden en snotteren

Verkouden en snotteren

Nadat het lichaam ziek wordt en symptomen gaat uiten, wordt de desbetreffende persoon verkouden. Dit kan erg vervelend zijn, want hierdoor wordt er een overmaat aan snot geproduceerd, wat weer een loopneus of een verstopte neus kan veroorzaken.

Verder kunnen verkouden mensen ook last hebben van vermoeidheid, hoofdpijn of misselijkheid. Na de besmetting zal het lichaam het afweersysteem in gang zetten, en zullen de bacteriën langzaamaan sterven. Dit zorgt ervoor dat het lichaam geneest. In veel gevallen duurt een verkoudheid daarom ook maar 3 tot 5 dagen. Als de verkoudheid niet vanzelf overgaat, dan zijn er alternatieve behandelingen beschikbaar.

Verkoudheid oplossen

Als de verkoudheid niet vanzelf weggaat, dan kan het heft in eigen handen worden genomen! Als eerste zijn er medicijnen die de symptomen onderdrukken, zoals tabletten voor de neus of neussprays. Deze middelen zorgen ervoor dat de loopneus of verstopte neus weggaat.

Verder kan de dokter ook een antibioticakuur voorschrijven. Deze antibiotica zal de bacteriën in het lichaam doden, waardoor het lichaam geneest van de verkoudheid.

Het kan ook verstandig zijn om uit te zieken en in bed te blijven. Hierdoor kan het lichaam al de energie gebruiken om te genezen, en sneller beter worden. Er zijn ook middelen om de hoofdpijn tegen te gaan. Zo zijn er speciale capsules die de hoofdpijn oplossen. Daarnaast kan er ook paracetamol gebruikt worden voor de overige klachten. Vaak helpt een keelsnoepje ook tegen de zere en branderige keel.

Gerelateerde artikelen: