Een snotneus kan erg vervelend zijn, want het kost altijd bergen zakdoekjes. Gelukkig zijn er verschillende manieren om af te komen van de snotneus, en het geld van al deze zakdoekjes te besparen!

Zakdoekjes gebruiken bij een snotneus

Zakdoekjes werken goed om het snot (waarvoor dient snot?) uit de neus op te vangen. Deze methode kan op langere termijn echter pijnlijk zijn. De neus is een gevoelige omgeving, en door telkens met een zakdoekje de neus te belasten of te snuiten kan de gevoelige neus hierdoor beschadigen.

Door alternatieven te gebruiken kan de neus op een milde manier zijn inhoud verliezen, zonder beschadigingen te krijgen.

Alternatieven van zakdoekjes

Snotneus zakdoekjes

Zakdoekjes zijn gevoelig voor een snotneus

Bij een snotneus is het altijd handig om iets bij te hebben om de snotneus te laten stoppen. Zakdoekjes zijn hier ideaal voor, maar deze kunnen op den duur irriteren. Het is daarom altijd handig om speciale neussprays bij te hebben. Deze sprays zorgen ervoor dat het snot in de neus oplost en vloeibaar(der) wordt. Het snot zal er dan uitstromen, en kan in één keer weggehaald worden, in plaats van 10 keer een beetje te snuiten. De neus wordt hierdoor minder belast en hierdoor zal hij minder gevoelig raken.

Verder kunnen er ook ontstekingsremmers gebruikt worden om de ontstoken neusslijmvliezen te behandelen. Deze ontstekingsremmers zijn vaak wel alleen op recept van de dokter te verkrijgen. Naar deze ontstekingsremmers is het natuurlijk ook mogelijk om de stomen. Het snot in de neus zal hierdoor er langzaam uitglijden, waardoor de neus weer vrij is, en er weer vrij geademd kan worden.

Over het algemeen duurt een snotneus niet lang, dus een andere goede manier om ervan af te komen is door gewoon uit te zieken en rust te nemen. Mocht een snotneus niet snel weg gaan, dan kunnen één van de alternatieve methodes gebruikt worden.

Gerelateerde artikelen: