Influenza is een vorm van griep die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Dit virus zal het lichaam besmetten en vervolgens verschillende symptomen gaan veroorzaken.

Oorzaken van influenza

Het influenzavirus veroorzaakt influenza

Het influenzavirus veroorzaakt influenza

Influenza is een ziekte die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Dit virus zal middels een virusinfectie in het lichaam komen, waarna het schade kan aanrichten.

Deze virussen zullen cellen in het lichaam aanvallen en beschadigen. De virussen zorgen ervoor dat de cel geen eiwitten, maar virussen produceert. Dit zorgt ervoor dat er veel virussen in de cellen komen.

Als er op den duur veel virussen in een cel zitten, dan ontploft de cel en zullen er veel virussen in het lichaam komen.

Deze virussen zullen op hun weer weer schade veroorzaken.

Symptomen van influenza

Mensen met de ziekte kunnen verschillende symptomen ondervinden. De ernst van de symptomen hangt onder andere af van de ernst van de ziekte en van de tijd hoelang de ziekte in het lichaam is.

Mensen met influenza kunnen onder andere last hebben van:

  • Hoofdpijn
  • Verstopte neus
  • Keelpijn
  • Vermoeidheid
  • Transpireren
  • Verlies van eetlust
  • Koorts

De symptomen kunnen van persoon tot persoon anders zijn. Als de symptomen op een bepaald moment heel ernstig zijn, dan kan er een dokter ingeschakeld worden.

Behandeling

Influenza is een ziekte die niet makkelijk met behulp van virussen opgelost kan worden. Dit zorgt ervoor dat er epidemie├źn zijn van deze ziekte.

Het beste wat mensen met de ziekte kunnen doen is uitzieken. Hierdoor kunnen ze geen andere mensen besmetten, en zullen ze sneller beter worden.

Preventie

Het is ook mogelijk om de ziekte voor te zijn. Door een speciale influenza-vaccin in te nemen, zal het lichaam antistoffen hebben, en de volgende keer dat het virus in het lichaam komt hem voortijdig uitschakelen.

Helaas is het influenzavirus een virus dat snel manipuleert, dus verandert. Het lichaam kan hierdoor het virus niet meer herkennen, en heeft het vaccin niet veel zin meer.

Gerelateerde artikelen: