Griep is een veel voorkomende aandoening. Jaarlijks worden vele mensen getroffen door een virusinfectie, en dus ook door de griep. Mensen met de ziekte zullen zich niet lekker gaan voelen en zullen vaak vervelende symptomen ondervinden. Gelukkig is er iets tegen deze kwaal te doen.

Oorzaak van de griep

Griep veroorzaakt o.a. hoofdpijn en keelpijn.

Griep veroorzaakt o.a. hoofdpijn en keelpijn.

Griep wordt veroorzaakt door virussen. Deze virussen zullen het lichaam besmetten. Na een bepaalde tijd, de incubatietijd, zullen de virussen schade toebrengen aan het lichaam.

Nadat het lichaam ziek is, zal het lichaam haar afweersysteem activeren. Hierbij worden de besmette cellen vermoord door het lichaam. De virussen kunnen hierdoor niet meer vermenigvuldigen, waardoor het lichaam zal herstellen.

Behandeling

Griepjes kunnen niet behandeld worden met antibioticakuren, omdat die alleen werken tegen bacteriën. Virussen zijn aparte deeltjes, die eigenlijk niet leven. Dingen die niet leven, kunnen niet dood, dus het is lastig om de virussen te vermoorden.

De enige manier om af te komen van de ziekte, is door uit te zieken. Door in bed te liggen kan het lichaam alle energie gebruiken om uit te zieken en te genezen van de ziekte. Het is ook mogelijk om de ziekte voor te zijn, middels de griepprik.

Symptomen v/d griep

Mensen met de griep kunnen verschillende symptomen ondervinden. Niet iedere persoon met de ziekte hoeft per se al deze symptomen te ondervinden, en niet iedere persoon zal de symptomen in dezelfde mate ondervinden.

De verschillende symptomen die kunnen voorkomen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Keelpijn, droge keel
  • Verstopte neus / snotneus / gevoelige neus
  • Vermoeidheid
  • Koorts

Middeltjes, geneesmiddelen en tips

Mensen met griep wordt aangeraden om in bed te blijven, want als ze naar buiten gaan, dan kunnen ze andere mensen besmetten. Dit komt doordat de virussen in de keel zitten. Door één keer te hoesten, worden de virussen in de lucht gespoten, waardoor andere mensen deze weer kunnen inademen.

Om die reden is het altijd verstandig om in bed te blijven, als de ziekte wordt veroorzaakt door virussen.

Gerelateerde artikelen: