Bacteriën vinden het fijn om in het lichaam te verblijven, zij zullen dus hun uiterste best doen om het lichaam binnen te komen en dus het lichaam te besmetten. Het lichaam zal een bacterie-infectie krijgen als de bacteriën het lichaam zijn binnengedrongen en daar schade aan hebben gericht. Hierna zal het lichaam ziek worden en enkele symptomen ondervinden. Gelukkig kan het lichaam een bacterie-infectie tegengaan door slim gebruik te maken van de bacteriën zelf!

Wat is een bacterie-infectie?

Bacterie-infectie in het lichaam.

Bacterie-infectie in het lichaam.

Bacteriën willen graag het lichaam binnendringen, want ze kunnen met de hulp van het lichaam zich zoveel mogelijk voortplanten.

Dit komt doordat virussen zichzelf het best kunnen voortplanten op een temperatuur van 37 graden Celsius. En het lichaam heeft dit toevallig! Door in het lichaam te verblijven, zullen de bacteriën optimaal werken en dus de meeste nakomelingen creëren.

Bacteriën kunnen op verschillende manieren het lichaam binnenkomen. Als eerste kunnen ze ingeademd worden. Hierbij worden de bacteriën ingeademd die in de lucht zweven of uitgehoest zijn door andere mensen.

Als tweede kunnen bacteriën ook ingenomen worden door besmet voedsel te eten. Deze bacteriën zitten dan in het voedsel en zullen een bacterie-infectie veroorzaken middels een voedselvergiftiging.

Symptomen en behandeling

Bacteriën kunnen in het lichaam schade aanrichten. Ze kunnen bijvoorbeeld het lichaam ziek maken en het afweersysteem omlaag halen. Verder kunnen ze hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn of vermoeidheid veroorzaken.

Gelukkig heeft het lichaam een manier om de bacteriën te doden. Dit doet zij namelijk door de temperatuur te verhogen. Door de temperatuur van het lichaam te verhogen zullen de bacteriën dood gaan, en kunnen ze zichzelf niet meer voortplanten. De bacterie-infectie wordt dan dus een halt toegeroepen. Deze maatregel uit zich in het krijgen van koorts, omdat bij koorts te temperatuur van het lichaam verhoogd.

Een bacterie-infectie is ook op te lossen middels een antibioticakuur. De dokter zal deze kuur voorschrijven. Door de antibiotica zullen de bacteriën zich niet meer kunnen voortplanten, en zullen ze uiteindelijk sterven.

Gerelateerde artikelen: